Tarikh | :11 Januari 2024 ( Khamis ) |
Masa | : 10.00 am - 5.00 pm |
Lokasi | : PEDi Batu Kurau |
Peserta | : 180 orang |
Tujuan :
Program ini adalah memastikan rakyat yang layak mendapat manfaat tidak tercicir daripada menerima subsidi bersasar, bantuan dan perlindungan sosial melalui sistem PADU.
Aktiviti
1. Pengenalan Sistem PADU.
2. Kesedaran Kepentingan Pendaftaran PADU.
3. Proses Pendaftaran Sistem PADU daripada Pegawai Jabatan Perangkaan Taiping.
Tarikh | : 10 Januari 2024 ( Rabu ) |
Masa | : 12.00 pm - 3.00 pm |
Lokasi | : PEDi Batu Kurau |
Peserta | : 1 orang |
Tujuan :
Program ini bagi membantu usahawan menjana pendapatan secara berterusan melalui bisnes e-book..
Aktiviti
1. Pengenalan e-book.
2. Penghasilan produk aiskrim daripada usahawan.
3. Kepentingan e-book dalam membina perniagaan.
4. Membuat rakaman untuk produk yang dihasilkan.
5. Membuat editing untuk produk yang dihasilkan.
Tarikh | : 9 Januari 2024 ( Selasa ) |
Masa | : 10.00 am - 5.00 pm |
Lokasi | : PEDi Batu Kurau |
Peserta | : 86 orang |
Tujuan :
Program ini adalah memastikan rakyat yang layak mendapat manfaat tidak tercicir daripada menerima subsidi bersasar, bantuan dan perlindungan sosial melalui sistem PADU.
Aktiviti
1. Pengenalan Sistem PADU.
2. Kesedaran Kepentingan Pendaftaran PADU.
3. Proses Pendaftaran Sistem PADU daripada Pegawai Jabatan Perangkaan Taiping.
Tarikh | : 9 Januari 2024 ( Selasa ) |
Masa | : 10.00 am - 5.00 pm |
Lokasi | : PEDi Batu Kurau |
Peserta | : 3 orang |
Tujuan :
Program ini untuk melayakkan pengusaha perniagaan kedai makan membuka perniagaan makanan dan minuman.
Aktiviti
1. Pengenalan kursus.
2. Kesedaran Kepentingan Kursus Pengendalian Makanan.
3. Kebaikan & Keburukan menguskan perniagaan.
4. Etika Keselamatan di dalam premis perniagaan.
Tarikh | : 6 Januari 2024( Sabtu ) |
Masa | : 9.00 am - 12.00 pm |
Lokasi | : PEDi Batu Kurau |
Tujuan :
Program ini untuk melayakkan pengusaha perniagaan kedai makan membuka perniagaan makanan dan minuman.
Aktiviti
1. Pengenalan kursus.
2. Kesedaran Kepentingan Kursus Pengendalian Makanan.
3. Kebaikan & Keburukan menguskan perniagaan.
4. Etika Keselamatan di dalam premis perniagaan.